Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

26 Gigapixel -photo panoramic of Dresdenhttp://www.gigapixel-dresden.de/dresden26GP
               26 Gigapixel-photo panoramic of  Dresden 
....μια πανέμορφη πανοραμική φωτογραφία της Δρέσδης στη Γερμανία....η λήψη έχει γίνει από την ταράτσα του κτηρίου ''Haus der Presse''....και με φωτογραφική μηχανή Canon EOS 5D mark II και με φακό 400mm.....η γιγαντιαία αυτή πανοραμική φωτογραφία αποτελείται από 1.665  επιμέρους φωτογραφίες!!!!!!!!!!!
......το μέγεθος δε της κάθε φωτογραφίας είναι 21,5 megapixels!!!!!!!!!!!!!!!!
....o τεράστιος αυτός αριθμός λήψεων πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια ενός photo-robot κατά την διάρκεια περίπου τριών ωρών!!!!!!!!!!!!!!
.....η ηλεκτρονική της όμως επεξεργασία διήρκεσε 94 ώρες σε έναν υπολογιστή με 16 επεξεργαστές και με μία κύρια μνήμη 48 gigabyte!!!!!!!!!!!!!
.....το αποτέλεσμα;
.......μία φωτογραφία 26 gigapixels!!!!!!!!!!!!!!!
..........η μεγαλύτερη φωτογραφία στον κόσμο!!!!!!!!!!!
....η φωτογραφία αρχίζει από την αριστερή πλευρά  με την Ostragehere,στο κέντρο η πόλη της Δρέσδης με το περίφημο Semperoper,στο βάθος ο πύργος της τηλεόρασης και πρός τα δεξιά το συνεδριακό κέντρο και το Maritim hotel

.......εμείς απλά ας την θαυμάσουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7 σχόλια:

 1. Έμεινα άφωνη. Κι εγώ που νόμιζα πως ήταν θέμα του κατάλληλου φακού για τέτοια αποτελέσματα! Να που χρειάζονται πολύ περισσότερα, λοιπόν. Εντυπωσιακό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φοβερό!
  Ευτυχώς που ασχολούμε με λουλουδάκια και μουα ρκεί μάκρο 1εκ.

  Καλή χρονιά με υγεία και με ωραίες φώτο σου εύχομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλησπέρα @φίλη Νερένια...κάποιες φωτογραφίες όντως χρειάζονται ειδικό τεχνικό εξοπλισμό - ο οποίος βέβαια είναι και πανάκριβος - και το αποτέλεσμα τότε σε αφήνει άφωνο, τόσο για την αισθητική του,όσο και για την τεχνική του αρτιότητα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ....από την άλλη τώρα πλευρά αγαπητέ @φίλε KOUPAKIA η ενασχόλησή μου τόσα χρόνια με την φωτογραφία μου έχει δείξει ότι πάρα μα πάρα πολλές φορές ''δεν κάνουν μόνο τα ράσα τον παπά''.Έχω δει πανέμορφες φωτογραφίες από σχετικά φτηνές μηχανές....την καλησπέρα μου και από καρδιάς τις καλύτερες ευχές μου για την καινούργια χρονιά που μας έρχεται!!!
  ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καταπληκτικές φωτογραφίες. Μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή