Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

winners of the World Press Photo 2009

World  press photo Winners 2009

 Ο Ιταλός φωτορεπόρτερ Pietro Masturzo κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό World Press Photo.Είναι η φωτογραφία μίας Ιρανής που φωνάζει κατά του καθεστώτος από τη σκεπή κτιρίου στην Τεχεράνη.Αναδείχθηκε ως καλύτερη φωτογραφία του 2009 στον ετήσιο διαγωνισμό World Press Photo.
 
 Ο ohammed Salem ,φωτογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters με βάση την Λωρίδα της Γάζας, κέρδισε το δευτερο βραβείο στην κατηγορία «Spot News Singles»φωτογραφία του από τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, στις 8 Ιανουαρίου 2009.
 

Ο Joe Petersburger, φωτογράφος του «National Geographic» με βάση την Ουγγαρία, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Nature Singles».
H φωτογραφία του απαθανατίζει μια αλκυόνα τη στιγμή που βουτά στο νερό και αρπάζει ένα ψάρι.

Ο Paul Nicklen, φωτογράφος του «National Geographic» με βάση τον Καναδά, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Nature Stories»...το πορτρέτο ενός γκρίζου άλμπατρος που αγναντεύει τη θάλασσα πέρα από το νησί Σάουθ Τζόρτζια της Ανταρκτικής.

Η φωτογραφία του Adam Ferguson, φωτογράφου της εφημερίδας «New York Times», κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Spot News Singles».Ο Ferguson βρέθηκε κοντά στο σημείο βομβιστικής επίθεσης στην Καμπούλ, στις 15 Δεκεμβρίου 2009.

Ο Donald Miralle κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Sports Action Stories». Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα «Ironman», στη Χαβάη.

Ο David Guttenfelder, φωτογράφος του πρακτορείου ειδήσεων «Associated Press», κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «People in the News Singles».Στη φωτογραφία, που τραβήχτηκε στην κοιλάδα Κορενγκάλ στο Αφγανιστάν, Αμερικανοί στρατιώτες ανταποδίδουν πυρά σε ομάδα Ταλιμπαν που κάνουν επίθεση στο καταφύγιο τους.

Η φωτογραφία του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα την ημέρα της ορκωμοσίας του, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «People in the News Stories». Την φωτογραφία τράβηξε ο Charles Ommanney, φωτογράφος του πρακτορείου «Getty Images», για το περιοδικό «Newsweek», στις 20 Ιανουαρίου 2009.


Ο Stefano De Luigi, φωτογράφος της εφημερίδας «Le Monde» με βάση την Ιταλία, κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues Singles»

Η Joan Bardeletti κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life Singles»


Ο Malick Sidibé, φωτογράφος για το «The New York Times Magazine», κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Arts and Entertainment Singles».Το άλμπουμ του με τίτλο «Fashion portfolio: Prints and the Revolution», τραβήχτηκε στο Μάλι.

 

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Arts and Entertainment Stories», κέρδισε η Kitra Cahana. Η Cahana τράβηξε τη φωτογραφία της στην «Rainbowland», στο Μεξικό
http://www.worldpressphoto.org/?bandwidth=high

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου